Arbeta hos oss

Räddningspersonal i beredskap (deltidsbrandman)

Som brandman på en RIB-station (Räddningspersonal I Beredskap) har du beredskap var fjärde vecka och arbetar då med en personsökare på ditt ordinarie jobb. Om larmet går måste du kunna inställa dig på brandstationen och rycka ut inom 5 minuter (Vårgårda) eller 6 minuter (Sollebrunn), dag som natt. För att klara av inställelsetiden bör du som söker bo och arbeta inom dessa tidsmarginaler ifrån respektive brandstation när du har beredskap. Du behöver även medgivande från din huvudarbetsgivare för att få jobba som brandman.

Hos oss får du ett C-körkort, läkarundersökningar, fri tillgång till gym på brandstationerna, gruppträning på extern träningsanläggning, utbildning inom sjukvård och brandkunskap och go gemenskap med övrig personal.

Du som vill bli vår nya brandman kan få en provanställning och går då som aspirant tillsammans med den ordinarie styrkan. Under och efter aspirantperioden får du utbildning internt och vid någon av MSBs skolor där du utbildas för de varierande uppgifter som kan möta dig i yrkeslivet.

Vi kräver inte någon tidigare erfarenhet av yrket, däremot en vilja att hjälpa människor som råkat illa ut.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och ökad mångfald så vi ser gärna ansökningar från kvinnor och personer med olika etnisk och kulturell brakgrund. Vi gillar olikheter.

Kom ihåg att uppge ditt telefonnummer vid intresse av arbete hos oss.

Är du intresserad av att jobba som räddningspersonal i beredskap hör gärna av dig till:

Ante Mikacic, chef avdelningen för Insats och Beredskap, tillika räddningschef
0322-61 61 65
ante.mikacic@avrf.se

Fackliga företrädare för Räddningspersonal i beredskap:

Carl-Johan Svensson, Vårgårda
0702-296771

Mikael Björk, Sollebrunn
0705-626677