Projektet med den nya räddningsstationen har varit både stort och uppmärksammat. Vi vet att många är nyfikna på hur stationen ser ut på insidan och det har ni nu möjlighet att se.

Under dagen kommer det att pågå flera olika aktiviteter, flera av dem utomhus så man behöver klä sig efter väder.

För den som vill se insidan på stationen kommer det finnas möjlighet till rundvandring. Löpande under dagen kommer det att avgå grupper som får sig en guidad tur ledd av vår personal.

Bakom stationen kommer det att pågå full aktivitet! Där kan man testa att släcka en eld, eller få en high five av vår kompis Flammy. Dessutom kommer naturligtvis våra brandbilar visas upp, och brandmän kommer att finnas på plats för att svara och förklara. Vid några tillfällen under dagen kommer de även visa hur det kan se ut när de jobbar, dock i mån av tid då de kan behöva rycka ut på larm. Kanske blir man fikasugen under besöket och då har vi lite fika att bjuda på.

För den som behöver ta bilen finns det begränsat med parkeringsplatser. Dels finns det inne på vårt område, och dels på Tokebackas ödehus trädgård samt på Elpros parkering, som låter oss använda deras parkering under dagen. Dock vill vi uppmana er som har möjlighet att ta sig till oss på annat vis, till exempel med cykel eller buss, att göra det.

Vi vill också påminna om att Tokebackavägen är en utryckningsväg, tänk därför på att inte parkera längs den vägen och stå inte utanför utryckningsportarna framför stationen.

Vi tror att det kommer bli en härlig dag! Hoppas vi ses!